Skip to content Skip to footer

Pravila privatnosti

PRAVILA PRIVATNOSTI

Izdavač internetske stranice www.zti.hr je Zaklada Tomislav Ivančić, upisana u registar pod osobnim identifikacijskim brojem (OIB): 74950210063 (u daljnjem tekstu: „Izdavač“, „mi”, „nas”, „naš”), ujedno voditelj obrade podataka.

Internetska stranica www.zti.hr putem koje Izdavač pruža informacije o proizvodima i uslugama koje se nalaze u ponudi Izdavača.

Korisnik internetske stranice www.zti.hr ili općenito usluga Zaklada Tomislav Ivančić je pravna ili fizička osoba koja na bilo koji način, kako neposredno, tako i posredno, koristi, ili je koristila, pristupa ili je pristupila internetskoj stranici www.zti.hr ili koristila usluge (u daljnjem tekstu: „Korisnik“).

Internetska stranica podrazumijeva sve internetske stranice i njihove dijelove koje se nalaze unutar domene www.zti.hr.

Način zaštite povjerljivih podataka

Zaklada Tomislav Ivančić obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kako prikupljamo podatke?

Osobne podatke Korisnika prikupljamo kada nam ih Korisnik pošalje ili dopusti njihovo korištenje. Primjerice, putem obrasca na internetskoj stranici www.zti.hr, putem elektroničke pošte, telefonskim putem, poštom ili pisanim putem ili preko društvenih mreža putem kojih nas Korisnik može kontaktirati. U iznimnim slučajevima, i kada zakonske odredbe to dopuštaju, podatke Korisnika možemo dobiti i iz drugih izvora.

Koje podatke prikupljamo?

Kako bismo odgovorili na specifične upite Korisnika, personalizirali sadržaj Korisniku, prilagodili oglasne poruke u skladu s interesima ili ponašanjem Korisnika te općenito poboljšali korisničko iskustvo, prikupljamo sljedeće podatke:

Podaci koje nam Korisnik izravno daje, a prikupljamo ih kroz obrasce na internetskoj stranici www.zti.hr, putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili telefonskim putem;

  • Ime i prezime;
  • E-mail adresa;
  • Broj telefona;
  • Poruka ili upit Korisnika
Kako koristimo podatke?

Osobni podaci prikupljeni od Korisnika mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

  • U vezi s korištenjem naših usluga, odnosno mogućnosti odgovaranja na specifične upite Korisnika;
  • Zbog poboljšanja općenitog korisničkog iskustva na internetskoj stranici, razumijevanju želja i potreba Korisnika i poboljšanja naših usluga;
  • Pružanja relevantnijeg oglašavanja, odnosno isporučivanja oglasa koji su u skladu s interesima Korisnika ili se temelje na ponašanju i aktivnosti Korisnika na internetskoj stranici;
  • Za slanje promotivnih obavijesti putem elektroničke pošte, poput obavijesti o posebnim ponudama, beneficijama, akcijama, popustima i edukativnim materijalima;
  • Za analitičke i statističke obrade kako bi bolje razumjeli kako Korisnici koriste naše usluge i internetsku stranicu;
  • Za istraživanje i analize tržišta i klijenata kako bi bolje razumjeli tržišne potrebe i više saznali o našim klijentima te im mogli ponuditi najrelevantniju komunikaciju i općenito bolju uslugu;
  • Radi dijeljenja osobnih podataka s našim ugovornim izvršiteljima obrade podataka, poput naših IT i infrastrukturnih partnera, marketinških partnera.
Koje su Vaše mogućnosti i prava u vezi s dostavljenim osobnim podacima?

Želimo biti što transparentniji, pa Vam stoga nudimo mogućnost odabira načina na koji želite da upotrebljavamo Vaše osobne podatke. Vi birate, kako želite da Vam se obraćamo – npr. kojim kanalima (na primjer, e-pošta, pošta, telefon…). Trudit ćemo se poštivati Vaše želje, no imajte na umu da se sva komunikacija ne odvija na svim kanalima jednakim intenzitetom.

Pravo na pristup – uvijek nam se možete obratiti na kontakt za zaštitu podataka (pogledajte niže pod: Kome se možete obratiti s pitanjima u vezi Vaših osobnih podataka?) kako biste saznali koje Vaše osobne podatke imamo u bazi i iz kojeg smo ih izvora dobili. U određenim uvjetima imate pravo na prikaz osobnih podatka koje ste nam proslijedili, u najčešće upotrebljavanom strukturiranom strojno čitljivom obliku, kao i pravo poslati osobne podatke bilo kojoj trećoj strani po svom izboru.

Pravo na ispravak – ako u osobnim podacima nađete pogrešku ili ako Vam se čini da podaci nisu potpuni ili točni, možete zatražiti ispravak ili dopunu

Pravo na ograničenje obrade – možete zatražiti ograničenu obradu osobnih podataka (na primjer, dok se provjerava točnost Vaših osobnih podataka)

Pravo na opoziv i brisanje – suglasnost za obradu osobnih podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka (pogledajte niže pod: Kome se možete obratiti s pitanjima u vezi Vaših osobnih podataka?). Osim toga od nas možete zatražiti da izbrišemo bilo koje podatke o Vama.

Pravo na žalbu – ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. Svibnja 2018. Godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

Kome se možete obratiti s pitanjima u vezi Vaših osobnih podataka?

Za sva pitanja ili zahtjeve u vezi s Vašim osobnim podacima, njihovim čuvanjem i obradom, obratite nam se na zaklada@zti.hr ili zaklada.zti@gmail.com

Svi kupci webshopa ili donatori mogu u svakom trenutku, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja zatražiti te prestanak obrade osobnih podataka. Zahtjev se može podnijeti pisanim putem e-poštom na adresu: info@zti.hr ili bozja.pobjeda@gmail.com ili direktnom poštom na gore navedenu adresu Udruge Božja pobjeda.