Skip to content Skip to footer

Autor knjiga

Tomislav Ivančić

Duhovno zdravlje
80%
Hagioterapija
90%
Brak i Obitelj
65%
Tomislav Ivančić rođen je 1938. godine u skromnoj obitelji Đure i Marije rođ. Gelemanović, u mjestu Davor u blizini Nove Gradiške. U Zagrebu je završio nadbiskupsku klasičnu gimnaziju. Teologiju i filozofiju studirao je od 1960. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, te od 1963. na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Godine 1964. postigao je magisterij iz filozofije s temom Teorija spoznaje u hrvatskih i sovjetskih marksista, a 1967. iz teologije s temom Misli Leona Velikog o primatu i episkopatu prema dokumentima koji se tiču pitanja Istoka.

Ivančić od 1971. godine predaje na katedri fundamentalne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Bavi se pitanjima objave, ekleziologije, podrijetla kršćanstva, teološke epistemologije, odnosa ateizma, religija i kršćanstva te novih religioznih pokreta, duhovne patologije i terapije te evangelizacije i etičko-moralne preobrazbe društva.

Ivančić je napisao više desetaka knjiga, od kojih je gotovo pola prevedeno na strane jezike, a nekoliko ih je izdano samo na stranim jezicima. Bio je i član Društva hrvatskih književnih prevoditelja, urednik i suradnik u većem broju domaćih i stranih katoličkih časopisa. Ivančićeva bibliografija do 2010. godine objavljena je u zborniku radova Teologijom svjedočiti i naviještati (2010.).

Pogledajte knjige prof. Ivančića

Marijin križni put
5.00
Lijepo je što postojiš
9.00
Liječiti duhovno moralne rane
5.00
Korijeni hagioterapije
6.00
Hagioterapija u susretu s čovjekom
18.00
Duhovno pomoći čovjeku
10.00

Biography

Ignissimos ducimus quin blandiitis praesentium voluptatem deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi. scint occaecatti gnissimus.

Contact Form